I forbindelse med den nye bogføringslov, skal man som virksomhed udarbejde en bogføringsprocedure (https://erhvervsstyrelsen.dk/skabelon-og-vejledning-til-beskrivelse-af-bogfoeringsprocedure-er-nu-tilgaengelig). Det er i princippet ikke noget nyt, men proceduren er blevet mere omfattende end tidligere og har flere specifikke elementer med omkring datasikkerhed. Den erstatter det tidligere krav om beskrivelse af it-systemer til bogføring og opbevaring af regnskabsmateriale. Erhvervsstyrelsen har udarbejdet en skabelon, med de områder man skal omkring i forbindelse med at udarbejde en bogføringsprocedure. Denne skabelon har vi hos UVdata udfyldt med relevante besvarelser, de steder hvor der er spørgsmål som vi kan svare på, hvor de omfatter vores systemer som vi tilbyder til fri- og privatskoler samt efterskoler. Det drejer sig om tekst til UVskole, DSA-Løn og DSA-Finans.

Det betyder at du som kunde på UVskole, DSA-Løn eller DSA-Finans, blot skal fjerne den tekst der ikke er relevant for jeres skole, alt efter hvilke systemer i har, samt udfylde resten af skabelonen der er specifik for den enkelte skole.

Vi ønsker at vi kan hjælpe med at løse opgaven om at få lavet en bogføringsprocedure, og gøre det så nemt som muligt for jer som kunde på UVskole, DSA-Løn eller DSA-Finans at leve op til de nye krav i bogføringsloven.

Du finder den delvis udfyldte skabelon til bogføringsproceduren her:

Skabelon-til-beskrivelse-af-bogfoeringsprocedure