Så er det i aften vi opdaterer MinUddannelse. I løbet af den sene aften – torsdag d. 16. januar – vil vi opdatere værktøjet, således du fra og med i morgen tidlig kan gå i gang med en række nye funktioner. Du kan læse mere herunder.

Opdateringen indeholder følgende elementer:


I MIN·UGE (UGEPLANEN):

 • Afleveringsopgaver – nu med skydrevsskabeloner
  Hvis du opretter afleveringsopgaver direkte i ugeplanen kan nu tilføjes skydrevsskabeloner – fuldstændig som hvis du opretter dem i forløbene.
  Vidste du i øvrigt, at afleveringsopgaver oprettet direkte i ugeplanen stadig lægges i elevens elevplan på fagets tidslinje?

 • Begivenheder oprettet i ”Skolekalender” vises nu i ugeplanen
  Alle de årgangsspecifikke begivenheder, der oprettes i Skolekalenderen, vises nu ikke kun i årsplanen – men også direkte i ugeplanen.

 • Ikoner og tekst i opgavelisten
  Den øverste del af ugeplanen, der hvor du kan oprette opgaver/begivenheder til de enkelte datoer, er blevet opdateret med ikoner, der angiver opgavetypen, og en forhåndsvisning af brødtekst.

 • Redigerings- og sletknapper er flyttet på opgaver i opgavelisten
  Af hensyn til lettere at kunne redigere og slette opgaver, flyttes flere knapper så de er direkte tilgængelige, når du har åbnet en opgave fra opgavelisten.

 • Direkte links til skydrevsdokumenter og links
  Når du tilføjer skydrevsfiler eller links i opgavelisten, fremkommer der nu direkte eksekverbare links til at åbne disse med, så du ikke først skal åbne opgaven for at se linket.

 • MINIUGEPLAN PÅ HOLDSIDEN: Du kan nu redigere og slette ugenoter direkte på holdsiden

I FORLØBENE

 • Tidsangivelse for udgivelse af indhold
  Det bliver nu muligt for dig at forhåndsindstille, hvornår et kapitel eller en side skal vises til børnene. Dermed kan du fx sætte udgivelsestidspunkt på kapitler/sider ifm. terminsprøver eller andre tidsspecifikke opgaver/andet tidsspecifikt indhold i forløbene.

 • Lettere differentiering i at tilknytte elever til kapitler i forløbene
  Der er tilføjet lettere mulighed for at bruge stamklasser, hold og grupper, når man skal tilknytte elever til de enkelte kapitler.


FEEDBACK OG KOMMENTARER

 • Mini-editor er tilføjet i kommentar- og feedbackfelter
  Det er nu muligt at tilføje simpel formatering og links i kommentarfelter på målene og i elevfeedback-feltet på afleveringsopgaver.

GENERELT

 • Vi har fjernet “Forældredialog”
  For at understøtte forskellene mellem lærings- og kommunikationsplatformen, har vi valgt at fjerne “Forældredialog”-elementet fra MinUddannelse

Og således har vi punktvis valgt at oplyse dig om indholdet i opdateringen. Du kan læse meget mere om – og se skærmbilleder fra – opdateringen i denne PDF:

Vi ønsker dig alt mulig held og lykke med opdateringen, og vi glæder os til de næste ting vi opdaterer platformen med.

OBS! Hold i øvrigt øje med årets MU·Træf

Vi har foreløbigt alene fastlagt placeringerne, og de er som følger:

2. april 2020: Ballerup
15. april 2020: Vejle

Så sæt kryds i din kalender

– og hold øje med nyhederne her. Det bliver to superspændende dage med både indspark, oplæg, mere om AULA, masser om didaktik og meget mere. Dagen bliver for både lærere, pædagoger, skoleledere, kommunekonsulenter – og dermed også for DIG!

/TEAM MU