Du er kommet godt i gang med at arbejde i MinUddannelse, og du har måske også fundet glæden ved at bruge MinUge (ugeplanen) til at navigere og oprette en række ting i elevernes ugeplan. Måske endda så meget, at du godt kunne tænke dig, at have MinUge som din forside, når du logger ind på MinUddannelse.

Din forside i MinUddannelse er den kendte forside her, hvor du har adgang til dine hold og en række ting herudover, så som Nyhederne, vejledningerne (video og PDF), administrationsværktøjerne og uddannelsesparathedsvurderingen:

Men hvad nu hvis du gerne vil lave et bogmærke, der (efter du har logget ind) bringer dig direkte til MinUge i stedet:

Det kan du også godt, i hvert fald hvis du selv laver dig et bogmærke i din browser. Du kan læse her, hvordan:

Du skal først og fremmest gå til MinUge i MinUddannelse.

Her skal du så lave et “bogmærke”. Det er der flere måder at gøre på, men hurtigst er det nok at benytte genvejen [ctrl+d] i Windows/[cmd+d] på Mac. Du kan også klikke på stjernen i adresselinjen i Chrome-/Edge-browserne.

Den hjemmesideadresse som MinUge har, henviser til en specifik uge, fx URL’en: https://www.minuddannelse.net/Node/minuge?uge=2021-W17 – Vi skal have fjernet den sidste del, således dit bogmærke alene hedder: https://www.minuddannelse.net/Node/minuge (prøv evt. at bruge linket her som test).

Sådan gør du

Når du har logget ind på MinUddannelse og er navigeret hen til MinUge, så gemmer du bogmærket (som anført ovenfor). I Google Chrome ser det således ud:

I det viste billede kan du enten benytte genvejen [ctrl+d] i Windows/[cmd+d] på Mac. Du kan også klikke på stjernen i adresselinjen. Når du har gjort en af disse ting, fremkommer dette lille vindue:

Når bogmærket er gemt, kan du redigere det. Fx hvis du har gemt det i din bogmærkelinje, så højreklikker du på bogmærket og vælger “Rediger”:

Nu kan du så fjerne den sidste del af URL-adressen, så dit bogmærke refererer til denne adresse:

Og hermed har du et direkte Bogmærke til MinUddannelse – hvor MinUge er din forside.

Det var dagens lille “Fredagsfif” (på en torsdag), og har du et lignende fif du gerne vil dele med dine mange kollegaer, der anvender MinUddannelse, så skriv til rh [snabel-a] uvdata.dk med emnet “Fredagsfif til MU”, så skal vi løbende dele dine fif med alle andre her i nyhederne.

/TEAM MU