Så har vi igen fintunet en samarbejdsfunktion, som rigtigt mange af jer har efterspurgt; mulighed for at være fælles om at udforme sine årsplansskabeloner.

I det følgende gennemgår vi punkt for punkt, hvordan denne funktion virker, og hvilke muligheder du nu får med den, ikke bare på din egen skole, men også på tværs af kommunens skoler.

 

1: “Mine årsplansskabeloner” hedder nu “Årsplansskabeloner”

1 - Forside

Som det ses her på billedet, har forsidefanen, der giver dig adgang til dine årsplansskabeloner nu blot “Årsplansskabeloner”, fordi skabelonerne nu ikke nødvendigvis kun kan redigeres af dig. Nu er det nemlig muligt for dig at invitere andre til at blive medejere af årsplansskabelonerne.

 

2: Årsplansskabelonerne har fået opdaterede “Delt”-ikoner

2 - Skabeloner

Hvis du har delt en skabelon, så fremgår delingen af skabelonen allerede på forsiden af dine skabeloner, idet en delt skabelon har fået sit eget ikon, hvoraf det tydeligt fremgår at der er medejere af skabelonen. På den måde kan du invitere andre til at være med til at redigere/udforme årsplanen, og med andre menes ikke udelukkende kollegaer på din egen skole, men også kollegaer på andre skoler i kommunen.

 

3: En skabelon har fået en “Deling”-fane og “Slet skabelon” er flyttet op i toppen af siden

3 - Årsplan (Sletknap + Deling)

a. Fanen “Deling” er tilføjet i toppen – til højre for “Fælles Mål”-fanen. Det er her vi skal hen lige om lidt, for det er her, du kan tilføje kollegaer, du ønsker at samarbejde med om årsplanen. Det vender vi tilbage til.

b. Knappen [Slet skabelon] er flyttet op i toppen af billedet, hvorved du let kan slette skabelonen hvis du er den eneste underviser på skabelonen. Så snart skabelonen er delt med andre, ændrer denne knap sig til at hedde [Forlad skabelonen]. Det vender vi også tilbage til.

 

4: Når du er på “Deling”-fanen, kan du tilføje kolleger ved at søge dem frem og vælge dem

4 - Find kollega

Under [Tilføj undervisere] kan du nu indtaste navnet på den kolega/de kolleger du ønsker skal kunne være med til at udforme årsplanen. Du kan tilføje én person ad gangen.

 

5: Bemærk – du kan også tilføje kollegaer fra andre skoler

5 - Find kollega (anden skole i kommunen)

Når du fremsøger kollegaer, vil søgningen også søge på kollegaer fra andre skoler i kommunen (hvis der er andre skoler i kommunen). På den måde kan man fx bruge en årsplansskabelon til et udviklingsarbejde på tværs af kommunen – og der er mange andre muligheder for informationsdeling på tværs af skolerne på denne måde.

 

6: Et pop-up vindue beder dig bekræfte, at du vil tilføje en kollega fra en anden skole

6 - Kollegaprompt (anden skole)

Hvis du tilføjer en kollega fra en anden skole, så bliver du bedt om at bekræfte det, blot som en sikkerhed for at du ikke er ved at tilføje en underviser ved et tilfælde/uheld.

 

7: Den delte årsplansskabelon fremgår tydeligt på forsiden af dine (og dine kollegaers) oversigt over årsplansskabeloner

7 - Delt skabelon (resultat)

På forsiden af dine årsplansskabeloner vises din delte årsplan nu også med et “Delt”-ikon.

 

8: Du kan forlade en årsplansskabelon – også selvom det er dig, der har oprettet den

8 - Forlad

Når du er én blandt flere undervisere, der er i gang med at udforme en årsplansskabelon, kan du vælge at forlade skabelonen. Vi opererer ikke med et ejerskab af skabelonen, og på denne måde kan du fx aflevere en skabelon til en kollega, ved at dele den med ham/hende og selv forlade den.

Alle undervisere, der står registreret under “Deling”-fanen, har adgang til at redigere årsplansskabelonen.

 

9: Er du sikker på, at du ønsker at forlade skabelonen?

9 - Forladprompt

Hvis du vælger at klikke på “Forlad skabelon”, så beder vi lige verificere dit valg, så du er sikker på, der ikke er tale om en misforståelse. Bemærk i øvrigt, at du altså ikke kan fjerne undervisere fra en skabelon. det kan kun underviseren selv.

 

Vi håber du får fornøjelse af netop denne funktion, og glæder os til at vise dig de næste nye ting i MinUddannelse. God arbejdslyst med din årsplanlægning.

 

/Team MU