Mød Christian fra Frederikshavn kommune
Fokus: De mange værktøjer til fjernundervisningen

Kære Alle,

Så følger vi op på “Sådan gør jeg …” – og denne gang med inspirationsmateriale fra Frederikshavn kommune. Her er Christian – sammen med sin kollega Stig – nogle af de bærende kræfter i at få indsamlet og formidlet de gode erfaringer, man har gjort sig rundt omkring på skolerne.

Christian fortæller:

“Lærerne gør en helt enorm stor forskel i denne tid – ikke mindst fordi mange er tvunget til at genopfinde deres undervisning. Heldigvis findes der et utal af redskaber og metoder, som man kan lade sig inspirere af.

Det er jo bl.a. mit job at sørge for, at der tilflyder underviserne ude på skolerne en række tips og tricks, der gør det lettere fx at gå i gang med fjernundervisning. det kompendie vi her har lavet indeholder derfor introduktionen af en række værktøjer og metoder, links til videoer og konkrete vejledninger til, hvordan man kommer i gang.

Jeg har haft spurgt Christian, om der var ting man særligt skal lægge vægt på ift. kompendiet, fordi der virkeligt er meget materiale at gå i gang med. Dertil svarede han:

“Der er måske især én ting, som jeg gerne vil fremhæve: Kompendiet er på ingen måde “perfekt”. Det er videoerne (måske) heller ikke, men det er en væsentlig pointe, at det behøver det heller ikke at være. Vi – både jeg selv og de mange lærere – gå på ubetrådt land. Vi har ikke (i det omfang vi gør nu) prøvet det før, og vi er derfor nødt til at kaste os ud i det.

Det er både spændende – og skræmmende, men det er nødvendigt. Derfor gør vi det. Når vi gør det – og lærer af det undervejs – så kan vi ligeså godt dele vores viden og erfaringer med andre. Derfor må kompendiet naturligvis gerne deles her på MinUddannelse.”

Herunder finder du et par skærmbilleder fra kompendiet, der kan tilgås via dette link:

Fjernundervisningskompendium – Frederikshavn kommune (på SkoleTube)

Fig. 1: Billede fra Frederikshavns kommunes kompendium “Fjernundervisning”
Fig. 2: Billede fra Frederikshavns kommunes kompendium “Fjernundervisning”
Fig. 3: Billede fra Frederikshavns kommunes kompendium “Fjernundervisning”

Har du en lignende fortælling, eller spørgsmål til ovenstående, så kontakt mig endelig. Vi vil MEGET GERNE formidle disse historier om anvendelsen af MinUddannelse – og allerhelst direkte fra en lærer/pædagog til en en anden. Du kan kontakte mig via nedenstående information. Hold dig endelig ikke tilbage, for som vi siger: “Hellere et fif for meget – end et fif for lidt!”.

På vegne af TEAM MU

René Husted
Produkt- og læringskonsulent, MinUddannelse

Mail: rh [snabel-a] uvdata.dk