Kære brugere af MinUddannelse,

I går aftes opdaterede vi endnu engang MinUddannelse, og denne gang med en række nye funktioner i boksen. Du kan herunder læse meget mere om, hvad der er sket af stort og småt, og så håber vi du fx nu kan komme endnu længere med arbejdet i den ny ugeplan. Der hvor det er relevant har vi tillige lagt videolinks ind til jer. Videolinks kan endvidere distribueres direkte, således man altså fx kan videresende til kollegaer, elever, forældre osv.

Og hvad har vi så med i denne opdatering:

 

Mulighed for at oprette opgaver til ugeplanen – uden de er tilknyttet undervisningsforløb.

Oprettelse af opgaver direkte i ugeplanen:

image001

Oprettelse af opgaver direkte på holdsiden samt visning af holdrelevant mini-ugeplan med ugenoter:

Skærmbillede 2019-08-30 kl. 11.53.34

Endvidere har vi på holdsiden indført en lille uge-navigation, således du også kan navigere til andre uger, hvis du har behov for at tilføje noget til ugeplanen herfra.

 

Visning af Ugenoter på holdsiden (se ovenfor).

Ugenoterne er kommet med ind på holdsiderne, og kan læses der. Det er ikke muligt at oprette eller redigere ugenoterne dér. Dette gøres fra Ugeplanen, som tilgås vha. linket øverst til højre – ved siden af dit profillink.

 

Arbejdsopgaver ændrer navn til ”Afleveringsopgaver”

Vi har gennem det seneste år (især) modtaget mange henvendelser om vores “Arbejdsopgave”-element i forløbene og ugeplanen. Man er i tvivl om, hvordan man skal bruge funktionen, og den er blevet brugt meget forskelligt. Det har vist sig at være en udfordring for især eleverne, hvis man har brugt “Arbejdsopgaven” til fx at skabe lidt layout i et undervisningsforløb, fordi en “Arbejdsopgave” altid giver eleverne mulighed for at aflevere filer tilbage til læreren. Derfor har vi ændret navnet til “Afleveringsopgave”, desuagtet at vi godt ved, at opgaven bliver brugt til mange andre ting, herunder fx respons på mundtlige fremlæggelser osv. Vi håber I er med på at dette er en meningsfuld ændring.

 

En uddybende tekst er tilføjet ”Elev-Elev-Afleveringsopgaver”, således det nu klart fremgår, hvordan feedback fungerer:

image003

 

Søgning på de kommune- og skolespecifikkefag i Forløbsbiblioteket

I forbindelse med at vi pt- arbejder på igen at kunne tilbyde eje at oprette/tilføje kommune- og skolespecifikke fag, har vi taget flere skridt imod dette “i maskinrummet”. Et af dem kan I allerde nu nyde godt af, nemlig det, at man nu kan fremsøge forløb i forløbsbiblioteket til alle fag – og ikke kun faghæftefagene. Du kan altså nu også søge efter forløb udarbejdet til de kommune- og skolespecifikke fag.

 

Dertil kommer en række små forbedringer, der bl.a. indeholder:

  • flere ”mouse-over”-forklarende tekster
  • låsning af muligheden for at redigere ugenoter hvis andre er i gang med dette
  • optimering af mobilvisningen af ugeplanen
  • advarsel til brugeren, hvis man er ved at forlade en ugenote, man har redigeret uden af gemme den
  • Knappen “Tilføj fil fra computer” hedder nu “Optag eller vælg fil” på mobile enheder. Dette gælder når en lærer skal tilføje feedback til en afleveringsbesvarelse.
  • Knappen “Computer” hedder nu “Tablet” på tablets og “Mobil” på mobil. Dette gælder når en elev skal aflevere en afleveringsbesvarelse.

 


 

Mobilvisningen af ugeplanen

Har du i øvrigt forsøgt at logge på MU fra din smartphone? Hvis ikke så præg at gør det, og vælg ugeplanen. Vi har designet den til at være 100% mobilkompatibel, hvilket gør den til et yderst værdigfuldt værktøj for underviserne – men i særdeleshed også for elever og forældre.

image005

 

Vi håber I kommer til at nyde godt af opdateringerne, og glæder os til at tage de næste skridt sammen med jer.

God vind til jer alle.

 

/TEAM MU