Kære bruger på MinUddannelse,

Du har måske bemærket “Hængelåsen” på et – eller flere – profilbillede(r) på din holdside. Hvad er det for noget, hvorfor er den kommet, hvad gør den og hvordan slipper jeg af med den? Lad os tage det ét skridt ad gangen:

  • Hængelåsen ser således ud:

Hængelås 1

  • Hængelåsen er et symbol, der viser dig, at forældrene ikke har givet samtykke (som det foreskrives jf. GDPR – EUs persondataforordning) til, at man i MinUddannelse må vise billeder af deres børn/eleverne.

 

  • Hængelåsen har ingen indvirkning på nogetsomhelst andet i MinUddannelse end, at man ikke kan se billedet af eleven på Holdlisten og i elevplanen. Den påvirker ikke andet i platformen, fx. opgavetildeling, synlighed af årsplaner og meget andet. Det er KUN billedet af barnet, der ikke vises.

 

Hvad skal der til for at få hængelåsen væk?

Hængelåsen forsvinder idet forældrene har givet deres samtykke. Dette gøres ved, at forældrene tilgår elevplanens fane “Profil”, hvor der er 3 mulige samtykker at give:

Hængelås 4

Hængelåsen hænger sammen med den sidste af de tre samtykker, der altså skal gives, førend billedet kan vises. Samtykket gives ved at sætte flueben ud for det relevante punkt.

 

Som underviser på skolen kan du tilgå en elevs elevplan, og på Profil-fanen se, hvorvidt samtykket er afgivet:

Hængelås 2

Hængelås 3

 

Hængelåsen giver altså ikke grund til bekymring, men gør det naturligvis lidt sværere at navigere i platformen – når nu elevbillederne er væk. Men nu ved du både hvorfor den evt. er der, og hvad der skal til for at få den væk.

 

God vind – og god skolestart!

/TEAM MU