Hvert år på dette tidspunkt, når I på skolerne til et punkt, hvor I så småt begynder at skulle til at planlægge det kommede skoleår. I år har vi udarbejdet og samlet en række videoer, der viser jer, hvordan man kan gøre brug af det arbejde, man allerede har lavet i MinUddannelse, når man skal i gang med årsplanlægningen.

I det følgende gennemgår vi “trin for trin”, hvordan du løser denne opgave.

Du skal dog være opmærksom på 2 ting:

  • den nye mulighed for at DELE dine årsplansskabeloner – som vist i en nyhed på forsiden af MinUddannelse (video følger)
  • hvis du arbejder med “Mål med mening” (Kompetencevurdering), så kommer der en ny video i løbet af uge 24, hvor vi vejleder dig i, hvordan du forbereder dine forløb og evt. læringsmål til kompetencevisningen, når denne slår igennem på MinUddannelse senere på året.
  • videoerne er endnu ikke opdateret, hvorfor der stadig står “Min årsplansskabeloner” undervejs i videoerne … (dette forventes rettet i løbet af uge 24)

Hvis du ikke kender til “Mål med mening” – eller er blevet nysgerrig, så kontakt din skoleleder og/eller skoleafdelingen i kommunen, og bed dem tage kontakt til vore konsulenter, der meget gerne vil kigge forbi og fortælle om mulighederne i at arbejde på netop den måde.

Men nu til sagen: Din hjælp til arbejdet med årsplanerne!

Hvad kan jeg med mine årsplaner?

For at det skal give mest mulig mening, er det vigtigt at vide, hvilke ressourcer man har til rådighed – altså hvilke materialer, man kan trække på. Det kan du se mere om i denne korte video:

 

Hvordan genbruger jeg en årsplan?

Du kan altså tage udgangspunkt i denne viden om, hvordan de forskellige ressourcer er tilgængelige for dig. Og lad os så bygge lidt på, for i den næste video kan du ved selvsyn se, hvordan du genbruger en årsplan fra et af de hold, du har undervist enten i indeværende eller tidligere skoleår; hvordan du bruger en tidligere anvendt årsplan som din ressource:

 

Gør en årsplan til en årsplansskabelon!

Men årsplanerne kan også deles! Dine årsplaner kan deles med dine kollegaer, hvis du gør dem til årsplansskabeloner. På den måde får du faktisk to steder mere, du kan hente årsplaner fra; egne årsplansskabeloner og andres årsplansskabeloner. Du kan her se, hvorledes du laver en af dine årsplaner om til en årsplansskabelon:

… og med den opdaterede “Deling”-fane, kan du også vælge at samarbejde med dine kollegaer i en årsplansskabelon. Her er der ikke kun tale om kollegaer på din egen skole – men på tværs af hele kommunen.

 

Flyt en årsplansskabelon ind på et hold

Og når så du – eller en kollega – har oprettet en årsplansskabelon, så kan du i denne video se, hvorledes du kan anvende denne til at lave din nye årsplan:

 

Disse fire trin er alle vigtige trin ift. at vide hvordan årsplanerne er en ressource for dig i MinUddannelse.

 

Knæk og bræk med arbejdet omkring årsplanlægningen … :)