Kære alle brugere af MinUddannelse,

I dag er en dag, vi har ventet på. Det har vi, fordi vi nu lancerer en helt ny måde at arbejde med Fælles Mål på: Fagkompasset.

Som I ved, er rammerne for arbejdet med Fælles Mål blevet forandret, og med fagkompasset får du en stor grad af råderum tilbage. Dels har vi valgt at nedtone Fælles Mål, men vi har også gjort dem langt mere simple – der hvor du ser dem. Således viser vi nu udelukkende de obligatoriske områder i fagkompasset, hvilket giver dig større frihed til at planlægge din undervisning.

Fagkompasset er blevet til gennem vort tætte samarbejde med kommuner, skoler og ikke mindst lærere og pædagoger. Det har resulteret i en frugtbar dialog om måden Fælles Mål fremadrettet skal vises og anvendes på. Vi har rykket os meget langt fra de første skitser af, hvad der dengang hed kompetencehjulet – som mange af jer med garanti allerede har set – til der, hvor vi er landet i dag med fagkompasset.

Fagkompasset tager sit afsæt i at visualisere ”hele faget i ét billede”, således man som planlæg-ningsværktøj får mulighed for at orientere sig i de centrale kompetenceområder og færdigheds- og vidensområder, der stadig er obligatoriske i arbejdet med fælles mål.

Du kan se instruktionsvideoen til fagkompasset her:

Og du kan downloade den skrevne vejledning til fagkompasset her:

Vejledning til fagkompasset – som du finder det under “Instruktionsvideoer og manualer”

Vi ønsker alle jer undervisere i folkeskolen tillykke med, at jeres fagprofessionalisme gennem fagkompasset igen bringes i centrum, og vi glæder os til at fortsætte udviklingsarbejdet sammen med jer.

 

Glædelig jul og godt nytår!

 

/TEAM MU