Kære brugere af MinUddannelse,

 

Så har vi brugt lidt af efterårsferien på at opdatere platformen en lille smule igen. Denne gang med opdateringer til alle ift. Ugeplanen – og med en forbedret fraværsvisning i elevplanen for brugere af KMD’s administrative programmer. Mere herom lige her:

 

Nyheder i Ugeplanen

Ift. ugeplanen er der sket flere ting, lad os se på dem én ad gangen:

 

 1. Tilføjelse af mulighed for formateret tekst i Ugenoten
  Vi har nu åbnet for muligheden for at arbejdet med enkelte formateringer af teksten i Ugenoten. Det giver mulighed for at man nu kan formatere tekst vha. de på billedet viste værktøjer, og vi har testet at visningerne på tværs af alle roller i MinUddannelse er identiske. Vi venter lige nu spændt på, hvordan det kommer til at se ud i AULA, men meldingen fra dem er, at de også vil kunne vise formateret tekst.

  Formateringsmulighederne er mange – selvom de ikke helt kan det samme som andre steder i platformen:
  Skærmbillede 2019-10-15 kl. 10.39.50

  Og resultatet er ganske fint:
  Skærmbillede 2019-10-15 kl. 10.40.04

 2. Afleveringsopgave direkte i ugeplanen
  Vi har tilføjet endnu et element i muligheden for at oprette dagsnoter/opgaver på en bestemt dag – nemlig Afleveringsopgaver:
  Dvs. at følgende:
  1 - Afleveringsopgave i Ugeplanen

  … nu er en mulighed på lige fod med:
  2 - Afleveringsopgave i Forløb

  Afleveringsopgaven kan nu oprettes – og evalueres – på helt samme måde som du kender det fra forløbene – på nær én ting: Du har (endnu) ikke mulighed for at tilføje en skabelon til afleveringsopgaven direkte i ugeplanen. Men hold øje med de kommende opdateringer – det ér på vej.

 3. Eleverne kan få ugeplanen som deres forside (efter login)
  Skærmbillede 2019-10-15 kl. 08.27.22
  Kom direkte til denne side, når du har logget ind som elev … ?

  Vi har allerede tidligere meldt dette ud, men det er vigtigt at understrege det endnu engang: Det er muligt at ændre elevernes forside i MinUddannelse, således de åbner platformen direkte i ugeplanen efter de har logget ind. Dette er en administrativ indstilling vi kan håndtere, og skulle man som kommune/skole ønske dette, kan man kontakte support, der følgelig vil sikre at denne indstilling sættes på det ønskede niveau.
  Flere skoler har allerede lavet dette skifte, og det har været til stor glæde for eleverne dér.

 4. Skema vises i ugeplanen
  (FORELØBIGT) KUN FOR BRUGERE AF KMD’s ADMINISTRATIVE LØSNINGER

  Vi har allerede ved den forrige opdatering tilføjet skemaerne direkte i ugeplanen, således såvel elever som undervisere kan se deres skema i en relevant kontekst – direkte i ugeplanen. Skemaet er tilføjet som et element øverst mellem datoen og opgavelisten. Skemaet opdateres i samme frekvens som man sender det til AULA, hvorfor vi dermed er sikre på, at skemaerne i de to systemer til enhver tid er identiske.
  Samme funktionalitet kan naturligvis også tilføjes for brugere af IST’s administrative systemer. Vi orienterer naturligvis herom så snart dette bliver muligt.

  Relevante videoer ift. ugeplanen (direkte link):

TIL FORÆLDRE/ELEVER:

Ugeplansvideo til brug ved forældremøder (til forældre/elever)

Ugeplansvideo – Den der ligger på forældrenes forside på MU

Quicklink-guides:

 

 TIL PERSONALE (direkte link):

Opgavelisten i ugeplanen

Aktuelle forløb i ugeplanen

Ugenoter i ugeplanen (vist uden formatering)

 

 

ELEVPLANEN: ÆNDRET MULIGHED FOR VISNING AF FRAVÆR (KUN FOR BRUGERE AF KMD’s ADMINISTRATIVE LØSNINGER

I forbindelse med en opdatering af vores visning af fraværet i elevplanen, har vi ændret på flere ting ift. visualiseringen.

3 - Fravær

For det første har vi ændret på måden, hvorpå det nu er muligt at markere/vælge, hvilke elementer man vil have vist i fraværsvisningen. Evt. oprettede fraværskategorier føres med over i visningen i MinUddannelse, og her har man så mulighed for at fravælge/tilvælge, hvad man vil have vist i grafen.

 

For den viste fraværsprocent er der tilføjet en lille (i)-nfoboks under ulovligt fravær, der ser således ud, når musen hviler på den:

Skærmbillede 2019-10-15 kl. 08.42.57

 Det er væsentligt for os, at det er brugerne, der har valget ift. at få vist det, de har behov for at se. Derfor er denne tilføjelse ift. fraværet blevet prioriteret.

 

 

God vind med det fortsatte arbejde med MinUddannelse, og husk at tage fat på os, når I ser os: Vi vil enormt gerne høre fra jer både live og på mail.

 

/TEAM MU