Hvert år på dette tidspunkt, når I på skolerne til et punkt, hvor I så småt begynder at skulle til at planlægge det kommede skoleår. I år har vi udarbejdet og samlet en række videoer, der viser jer, hvordan man kan gøre brug af det arbejde, man allerede har lavet i MinUddannelse, når man skal i gang med årsplanlægningen.

Hvad kan jeg med mine årsplaner?

For at det skal give mest mulig mening, er det vigtigt at vide, hvilke ressourcer man har til rådighed – altså hvilke materialer, man kan trække på. Det kan du se mere om i denne korte video:

 

Hvordan genbruger jeg en årsplan?

Du kan altså tage udgangspunkt i denne viden om, hvordan de forskellige ressourcer er tilgængelige for dig. Og lad os så bygge lidt på, for i den næste video kan du ved selvsyn se, hvordan du genbruger en årsplan fra et af de hold, du har undervist enten i indeværende eller tidligere skoleår; hvordan du bruger en tidligere anvendt årsplan som din ressource:

 

Gør en årsplan til en årsplansskabelon!

Men årsplanerne kan også deles! Dine årsplaner kan deles med dine kollegaer, hvis du gør dem til årsplansskabeloner. På den måde får du faktisk to steder mere, du kan hente årsplaner fra; egne årsplansskabeloner og andres årsplansskabeloner. Du kan her se, hvorledes du laver en af dine årsplaner om til en årsplansskabelon:

… og husk at skabelonen forsvinder, hvis du aktivt vælger at slette den. Det er altså dig, der bestemmer om skabelonen skal være tilgængelig for dine kollegaer – og her taler vi altså udelukkende kollegaer på samme matrikel. Årsplansskabeloner deles ikke på kommuneniveau.

 

Flyt en årsplansskabelon ind på et hold

Og når så du – eller en kollega – har oprettet en årsplansskabelon, så kan du i denne video se, hvorledes du kan anvende denne til at lave din nye årsplan:

 

Disse fire trin er alle vigtige trin ift. at vide hvordan årsplanerne er en ressource for dig i MinUddannelse.

 

Knæk og bræk med arbejdet omkring årsplanlægningen … :)