Kære brugere af MinUddannelse,
Så er vi klar med den ny ugeplan – og der er sket rigtigt meget!

Hvis du gerne vil se en kort introduktionsvideo til hele ugeplanen, så kig med her:

 

Nedenfor kan du både læse mere om – og se – de enkelte elementer i ugeplanen, og på den måde håber vi, at du kan blive dus med Ugeplanen ift. at tage den i brug allerede fra skoleårets start.

 

Ugeplanen er ændret af to primære årsager:

  1. Pga. brugerønsker
  2. Pga. behovet for at kunne udgive den som widgets i AULA

 

Den ny ugeplan er ændret på flere punkter, men vigtigst af alt er, at den er mobil- og tabletkompatibel!

 

Store dele af ugeplanen er færdig, således du allerede nu kan gå i gang med at lære den at kende, men der bliver også tilføjet flere elementer i løbet af de kommende uger. Vi vil derfor løbende opdatere denne nyhed, så du har mulighed for at blive dus med den ny ugeplan.

 

Ugeplan ser for fremtiden således ud:

Ugeplan2_Larer

Ugeplanen vist som den kan se ud, hvis en lærer har valgt at se den. Visningen er i store træk identisk for elever og forældre, men der er dog enkelte forskelle.

 

Du finder ugeplaner idet du klikker på det ny ikon øverst i højre hjørne – ved siden af dit profilikon:

Ugeplan1

 

Ugeplanen er bygget op af 4 delkomponenter:

  1. Dit skoleskema (kommer senere!)
  2. Din opgaveoversigt (opret opgaver direkte i ugeplaner kommer senere!)
  3. Dine aktuelt igangværende undervisningsforløb
  4. Dine ugenoter

Når der står “dit/din/dine” er det fordi visningen er uafhængig af, om du er lærer, pædagog eller barn. Visnigen tilpasses til den rolle, du ser ugeplaner med. Derfor er det så at sige altid en komplet ugeoversigt, passende til lige netop dig, du ser.

Du kan læse mere om de enkelte dele – og se videoer til dem – herunder.

 

1. Dit skoleskema (kommer senere)

Skemaet vil blive vist i dit ugeoverblik for de enkelte datoer.

I første omgang arbejdes der på en integration til brugere af KMDs administrative systemer, men sidenhen er det også planen at lave skemaintegrationen med ISTs systemer. Video følger så snart det er muligt for os at vise dig ugeplaner med et skema.

 

2. Din opgaveoversigt

Opgaveoversigten er en punktgennemgang af de deadlines, der knytter sig til det arbejde, du gerne vil have elevernes fokus rettet mod. Du kan tilføje opgaver fra forløb (se mere i videoen) – og på længere sigt kan du også oprette opgaver, lægger tekster/PDF’er og skydrevsdokumenter direkte i ugeplanen. Enhver opgave på listen kan navngives og fungerer som direkte link til opgaven.

 

 

3. Dine forløb

Forløbshylden er en gennemgang af de forløb du/eleven har – på tværs af de planlagte årsplaner. Forløbshylden er derfor er aktuelt billede på tværs af dine årsplaner, og giver dig/eleven overblik over, hvoilke forløb man pt. er i gang med. Bøgerne på hylden fungerer som links direkte til de enkelte forløb.

 

4. Dine ugenoter

Ugenoterne er fritekstfelter til at beskrive de igangværende aktiviteter – eller til at give klassebeskeder. Anvendelsen af dette flet er meget fleksibel, men der opfordres til (på baggrund af de mange tests vi har lavet på 15 udvalgte skoler) at man drøfte, hvorledes dette felt bruges bedst muligt.

 

 

Ugeplanen er i sin helhed skabt for at give den enkelte bruger overblik over ugens arbejde og indhold, og desuden binder den dine forløb sammen med ugeplanen i en helt ny grad. Det gør fx at du – som lærer – i endnu højere grad kan didaktisere din måde at anvende MinUddannelse på.

 

Vi ønsker dig – og dine kollegaer – god vind med brugen af ugeplanen

 

/TEAM MU